مقاله درباره نیشکر

دسته بندي : فنی و مهندسی » کشاورزی
فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول
1-1 طبقه بندي گياهي
1-2 تركيبات نيشكر
1-3 عملكرد نيشكر در جهان
1-4 عملكرد نيشكر در ايران
فصل دوم
2-1 كاشت
2-2 چگونگي انتخاب قلمه و تهيه آن
2-3 تهيه زمين
2-4 زمان كاشت در ايران
2-5 مراحل داشت
2-5-1 آبياري
2-5-2 واكاري
2-5-3 كود دهي
2-5-4 علف هاي هرز
2-6 آفت ها
2-6-1 ساقه خواران
2-6-2 آفات مكنده
2-6-3 حمله كننده به قسمت هاي زير زميني گياه
2-6-3-1 موسك ها
2-6-3-2 موريانه ها
2-6-3-3 آبدزدك
2-6-4 آفت برك خطر و برگ ريز
2-6-5 جانوران زيان آور
2-7 بيماريها
2-7-1 بيماريهاي انگلي
2-7-2 بيماريهاي غير انگلي
2-7-3 كمبود مواد غذايي
فص سوم
3-1 مرحله برداشت
3-1-1رسيدن محصول
3-1-2 چگونگي برداشت نيشكر
3-2 فرآورده هاي جانبي شكر
3-2-1 باگاس
3-2-2 برگ ها و سر شاخه هاي نيشكر و گل صافي
3-2-3 تهيه كمپوست
فصل چهارم
4-1 مراحل بازرويي نيشكر
4-1-1 سوزاندن برگ ها و سرني ها توسط تراكتورهاي آتش زني
4-1-2 شيسار زني سبك روي پشته ها توسط ×××× تريلرراتون
4-1-3 فرم دهي مجدد و ترسيم پشته ها توسط ديسك ها مخصوص
4-1-4 كود پاشي
4-1-5 سمپاشي بر عليه علف هاي هرز
4-1-6 خاكريزي اطراف مزرعه و تسطيح نهرها و آبياري

مقدمه
نيشكر گياهي است گرمسيري. اين گياه بومي گياه بومي گينه جديد بوده و قدمت آن به 1500 تا 8000 سال قبل از ميلاد مسيح مي رسد. و عمدتاً در حوالي خط استوا بين مدار 26 درجه جنوبي تا 34 درجه 45 دقيقه شمالي مي رويد. شناخت اين نيات و پرورش اوليه آن در منطقه خليج بنگال روي داده و متجاوز از 5 هزار سال پيش از آن در هند نيز در اواسط هزاره قبل از ميلاد به چين و سپس به ايران آورده شده است كه شايد ايرانيان اولين قومي بودند كه با انديشه خلاق خويش توانستند شكر متبلور سفيد را توسط آسيابهاي سنگي و تغييراتي كه بر روي شيره نيشكر به وجود آوردند.
1-1 طبقه بندي گياهي
نيشكر از خانواده Gramineae و جنس saccharum است، كه داراي چهار قسمت اصلي ريشه، ساقه، برگ و گل يا خوشه مي باشد. برگ هاي آن به صورت متناوب و گره ها اتصال دارند. ساقه نيشكر قسمتي از گياه است كه اين ماده در آن ذخيره مي شود و مانند ساير گياهان تيره غلات بند بند گره دار است كه ماده قندي معمولاً در فاصله بين گره ها و در قسمت تحتاني و وسط آنذخيره مي شود، قسمتي از ساقه معمولاً در زير زمين قرار دارد كه به آن stubble يا Root stock مي گويند.
ريشه نيشكر: استوانه اي است كه هر چه نقطه رويش نزديكتر شود، باريكتر مي شود. گل آذين اين گياه خوشه اي است كه تحت شرايط آب و هوايي خاصي توليد مي شود يعني تركيب ژني، طول دوره نوري، درجه حرارت محيط، تغذيه و كم آبي همگي روي گل دهي و رشد خوشه هاي گلزار تاثير گذراند.
پيش از اينكه برنامه هاي اصلاح نبات روي اين محصول شروع شود، سه گونه اصلي و اهلي به نام هاي:
1)saccharum barberi
2) saccharum sinense
3) saccharum officinarum
گونه وحشي به نام هاي
1)saecharum robustum نيشكر وحشي آسيايي
2) saccharum spohtaneum نيشكر وحشي گينه نو
در جهان وجود داشته است. اين گونه ها بيشتر براي به وجود آوردن رقم هاي جديد مقاوم به امراض و غيره به كار مي روند كه امروزه بيش از 2000 رقم نيشكر تجارتي در جهان وجود دارد. نيشكر گياهي است چند ساله و در كشورهاي مختلف كه شرايط براي زيست اين گياه مناسب باشد، از يك تا چند سال از آن بهره برداري مي شود و در صورتي كه زمين داراي مولد غذايي كافي و كاملاً حاصلخيز باشد مي توان پس از آن نيشكر كشت گرديد، مدت بيشتري آن را در زمين نگهداري كرده و هر 12 تا 18 ماه يكبار از آن محصول برداشت نمود و در مواردي كه درجه حاضلخيزي زمين كم باشد نمي توان بيش از دو بار محصول خوب برداشت كرد.
تركيبات نيش
دسته بندی: فنی و مهندسی » کشاورزی

تعداد مشاهده: 8596 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: word - قابل ویرایش - دارای منبع

تعداد صفحات: 22

حجم فایل:80 کیلوبایت

 قیمت: 2,700 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252